Opg Matoš | Ponuda
15338
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15338,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ponuda

IZLETIŠTE – KUŠAONICA – VINSKI PODRUM

VINO FINO

Odvažnom odlukom o izgradnji vinskog podruma i kušaonice vina u središtu našeg vinograda, vođeni željom da Bistrički kraj prikažemo u njegovoj punoj ljepoti OPG Matoš je počeo realizaciju projekta- razvoj ruralnog turizma i izgradio idealne uvjete za preradu grožđa, čuvanje vina i prihvat gostiju.

U vinskom podrumu stvoreni su savršeni uvjeti za fermentaciju, postojanost i čuvanje naših kvalitetnih vina, tog slatkog pića koje nam razblažuje pogled na život i pomaže zaboravu na brige. W.Faulkner primjećuje da i civilizacija počinje s fermentacijom.

Uz vinski podrum smještena je manja kušaonica (s nogu) vina i naših domaćih rakija te suvenirnica s ponudom autohtonih suvenira. Osim obilaska vinskog podruma i kušanja vina ovdje će se suveniri i vino moći kupiti po povoljnim cijenama.

U prizemlju i potkrovlju smještena je moderno i komforno opremljena velika kušaonica-restoran s bogatom gastronomskom ponudom karakterističnom za Zagorje kapaciteta 120 sjedećih mjesta.

Potkrovni dio kušaonice opremljen je informatičkom opremom i didaktičkim pomagalima za održavanje predavanja i prezentacija.

Gostima je na raspolaganju cca 100 parkirnih mjesta za osobne automobile dva do tri mjesta za autobuse.

IZLETIŠTE – VINO FINO svojim položajem i ukupnosti ponude čini prekrasan ambijent koji će vas ugodnom atmosferom oduševiti.

VINOTOČJE – VINO FINO

Drveni štagalj velike tradicijske vrijednosti koji se nalazi na starom dijelu imanja obitelji Matoš preuređen je u ugostiteljski objekt u maniri autohtonih težačkih kuća koje odišu prošlošću.

Taj dojam pojačavaju mnogobrojni etnografski izlošci različitih uporabnih predmeta, koji će mnogoga posjetitelja podsjetiti na minulo vrijeme.

Ovaj je objekat kapaciteta cca 30 sjedećih mjesta u zatvorenom dijelu, a na terasama ima još toliko.

Ovdje i gastronomska ponuda slijedi tradiciju i obiluje domaćim specijalitetima.

Radost opuštenog i intimnog druženja najlakše se osjeti u našem vinotočju, a različite proslave kao što su krštenje, pričest, krizma, rođendani i drugo ostat će u najljepšoj uspomeni.

VODENICA

PODGORSKI  MLIN

 

Kad te ugledah ostavljena, sama,

Na obali bez vode i korisna rada,

Oko tebe otpad,i izraslo trnje,

Ne mogah otvorit tvoja vrata tada.

U misli mi dođe brza, bistra voda,

Začuh pjesmu starog mlinskog kola,

Osjetih miris samljevenog truda

Što uđe u kuće, od stola do stola.

I prije nego zlatna večer pade

Podigli smo tvoje natrule zidove,

Napravili nova kola i žrvnjeve,

Sačuvali tvoje baštinske darove.

Sad, na mirnom mjestu u našoj dolini

Ponovo se čuje sjetna pjesma tvoja

S radošću te gleda svaki gost što prođe,

Ponosi se s tobom sretna duša moja.

KLIET

Etnografska zbirka